De opleiding bestaat uit drie fases. De eerste fase, de Core, legt een stevige theoretische basis. Er is aandacht voor strategie, organisatie, financieel management, governance, informatiemanagement, marketing en onderzoek. Iedere module wordt afgesloten met een praktijkopdracht die een beroep doet op het onderzoekend vermogen. De Core wordt afgesloten met de module Praktijkgericht onderzoek.
Fase 2 biedt een specialisatie in Ondernemerschap (for profit) of Overheidsmanagement (not for profit). De specialisatie kan met een keuzevak nog beter afgesteld worden op de eigen werkomgeving. Ook het zelf samenstellen van een specialisatie op maat uit het aanbod keuzemodules is mogelijk. De afstudeerbegeleider kan hierover adviseren.
In de derde fase werk je aan de thesis. Wanneer de thesis voltooid is, wordt deze laatste fase afgesloten met een mondelinge afstudeerzitting.
Alle HBO-bacheloropleidingen, Associatie degrees en masteropleidingen van LOI Hogeschool hebben de officiële NVAO-accreditatie. Bovendien heeft LOI Hogeschool in februari 2020 opnieuw het ITK-keurmerk behaald. Daarbij oordeelde het panel op alle punten positief.
De Instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK) is hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. LOI Hogeschool is de enige particuliere opleider met dit belangrijke keurmerk.
"Zo’n kwaliteitsstempel krijg je niet zomaar"
De betekenis en voordelen van een ITK‑accreditatie en heldere onderwijsvisie
Lees het interview met Maaike
"Zo’n kwaliteitsstempel krijg je niet zomaar"
De betekenis en voordelen van een ITK‑accreditatie en heldere onderwijsvisie
Lees het interview met Maaike
Aan het eind van fase 1 krijg je een afstudeerbegeleider toegewezen. Deze begeleidt je bij de keuze voor een specialisatie en het bepalen van het onderwerp voor de thesis. Zo kun je de opdrachten binnen de specialisatie uitvoeren in de richting van het thesis-onderwerp en ontstaat een goede doorstroom naar fase 3: het afstuderen.
De benodigde vakliteratuur t.w.v. € 1.500,- is volledig inbegrepen bij het collegegeld.
De opleiding MBA is een zeer praktijkgerichte opleiding. Opgedane kennis wordt, met name tijdens de tweede en derde fase, meteen toegepast in de praktijk in de vorm van praktijkintegratie-opdrachten. De arbeidsomgeving is zowel een spiegel als een platform voor kennis, inzicht en handelingen van het beoogde beroepsniveau. Ervaringen op het werk worden weer ingebracht bij de opleiding. Zo ontstaat een optimale integratie tussen theorie en praktijk.
Een belangrijk onderdeel van de opleiding wordt gevormd door trainingen. Hier wordt in kleine groepen gewerkt aan groepsopdrachten waarbij belangrijke managementvaardigheden worden getraind. De trainingen vormen bovendien een prima gelegenheid om (werk)ervaringen uit te wisselen met medestudenten. Verdeeld over de opleiding worden er twee trainingen georganiseerd.
Een aantal trainingen worden online via virtual classrooms georganiseerd. Deze online bijeenkomsten worden verzorgd door ervaren docenten en volg je samen met andere studenten. Over de datum en het tijdstip word je tijdig geïnformeerd.
De trainingen zijn inbegrepen bij het collegegeld. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden. Bij de klassikale opleiding maken deze trainingen deel uit van het reguliere lesprogramma.
Tijdens de opleiding krijg je toegang tot Legal Intelligence. Dit is dé zoekmachine voor juridische informatie. Door deze slimme zoekoplossing zoek je als student eenvoudig in openbare juridische informatie: wet- en regelgeving, rechtspraak, kamerstukken, tijdschriften en naslagwerken. Een waardevolle bron voor actuele informatie die bij je studie zeker van pas zal komen!