De opleiding koppelt een uitgebreide schriftelijk-theoretische instructie aangevuld met contactonderwijs aan praktisch onderwijs. Het is daarbij wel van belang dat je steeds de praktijkmodules en -examens met goed gevolg afrondt voordat je verdergaat met de opleiding.
Praktische opleiding
Tijdens de opleiding ben je verplicht werkzaam op een relevante werkplek als leerling-laborant. Je draait mee in de dagelijkse werkpraktijk. Daarnaast voer je opdrachten uit die staan beschreven in het Praktijkopleidingsboek (POB). Door middel van de (praktijk)opdrachten uit het boek doorloop je de praktijkperiode, noteert al je (onderzoeks)verrichtingen en laat dit paraferen door de opleider. Je studeert terwijl je werkt. Praktische leertijd en theoretische onderbouwing sluiten uitstekend op elkaar aan.
In het laatste deel van de opleiding volg je een externe stage van minimaal een week op een afdeling Klinische neurofysiologie van een ander ziekenhuis. In het praktijkopleidingsboek vind je informatie over deze stage. Naast verdiepende modules, praktijk, praktijkexamen en contactdagen staat deze laatste periode ook in het teken van afstuderen.
Contactonderwijs
Tijdens de opleiding worden elf thematische lesdagen georganiseerd. Meer informatie vind je op LOI Campus.
Praktijkexamens
Vanaf de zesde maand vanaf de start van je opleiding kun je Praktijkexamen EEG I afleggen, vanaf de 15e maand het Praktijkexamen EMG en vanaf de 27e maand het Praktijkexamen EEG II. De richtlijnen voor en nadere informatie over de onderdelen van het praktijkexamen vind je op LOI Campus. Het praktijkexamen wordt afgenomen op een afdeling klinische neurofysiologie van een aangewezen ziekenhuis. Heb je het praktijkexamen met goed gevolg afgelegd, dan ontvang je daarvan een bewijs.
Certificaat Praktijk en Vaardigheden
Als je de praktijkperiode hebt doorlopen en de opdrachten uit het POB hebt afgerond, ontvang je het certificaat Praktijk 1, 2 of 3. Om in het bezit te komen van het certificaat Vaardigheden I, 2 en 3 moet je het contactonderwijs van de bijbehorende periode hebben bijgewoond.
Afstudeeropdracht en afstudeerzitting
Om de opleiding af te ronden werk je aan je afstudeeropdracht. De afstudeeropdracht wordt afgesloten met een mondelinge afstudeerzitting. Tijdens de afstudeerzitting komt de inhoud van de afstudeeropdracht aan de orden. Daarnaast wordt je competentieontwikkeling, die je gedurende de opleiding hebt vastgelegd in het digitaal portfolio, besproken.
Tijdens de opleiding worden verplichte contactdagen georganiseerd. Op deze dagen heb je uitgebreid de mogelijkheid je vaardigheden onder begeleiding te oefenen! Enkele contactdagen worden online via virtual classrooms georganiseerd. Alle bijeenkomsten worden verzorgd door een ervaren docent. Aan het bijwonen zijn geen extra kosten verbonden.
De benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen.