HTML5 en CSS3
Je doet grondige kennis op van de structuurtaal HTML en de opmaaktaal CSS. Onmisbare kennis voor professionals die zich bezig willen houden met webontwikkeling of webbeheer! In deze module leer je o.a. over de opbouw (syntax) van zowel HTML als CSS, verschillende HTML-tags en CSS-properties. Ook de toepassing komt uitgebreid aan bod. Daarnaast is er aandacht voor browserversies en -compatibiliteit.
Programmeren Javascript
Je ontwikkelt zelfstandig interactieve functionaliteit aan de clientkant van een webapplicatie van enige complexiteit met behulp van Javascript en maakt daarbij gebruik van het DOM van een webpagina.
PHP & MySQL
In deze module ontwikkel je zelfstandig een dynamische website van enige complexiteit met behulp van PHP en MySQL.
Praktijkintegratie software development - quick start
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie. Je ontwikkelt een complete interactieve webapplicatie van enige complexiteit zelfstandig met behulp van standaard technologieën in front-end en back-end ontwikkeling op basis van een bestaande specificaties.
Mensgericht ontwerpen en testen
Tijdens de module ontdek je hoe mediaproducten steeds beter uitgediept en geoptimaliseerd kunnen worden. Door verschillende fases (ontwerpen, testen en verbeteren) wordt er een begrijpelijk en bruikbaar mediaproduct gerealiseerd. Je maakt kennis met verschillende methoden zoals PDCA, Lean en Scrum.
Effectief communiceren
Deze module behandelt de mondelinge en schriftelijke vaardigheden die nodig zijn om effectief te communiceren op HBO-niveau. Denk bijvoorbeeld aan interculturele communicatie, het geven van zakelijke presentaties, helder en compact formuleren en duideljik rapporteren.
AMBI e-CF®: Applications
Applicaties zijn essentieel binnen iedere organisatie. Zonder de benodigde applicaties kan een organisatie niet functioneren. Basiskennis van applicaties is dan ook essentieel voor iedere professional die werkzaam is in de ICT. Deze module biedt je die basiskennis.
IREB® CPRE Foundation
De International Requirements Engineering Board (IREB)® is een internationale non-profitorganisatie die zich richt op het verder professionaliseren van het requirements vakgebied. In deze module stel je een samenhangende en geprioriteerde set van requirements op van een nieuw te ontwerpen en ontwikkelen IT Service. Dit doe je aan de hand van methoden en technieken die worden aanbevolen vanuit de beroepsgroep waarbij belangen van stakeholders worden geïntegreerd.
Programmeren
Je ontwikkelt zelfstandig een werkende webapplicatie van enige complexiteit op basis van een object georiënteerde programmeertaal en bestaande specificaties.
Je kunt kiezen uit onderstaande drie object georiënteerde talen:
- Java (versie 8)
- Visual c# m.b.v. de visual studio IDE.
- Python volgens de principes van the Zen of python.
Inleiding Cloud Computing
Met deze module verkrijg je basiskennis over en inzicht in cloud computing. Hiermee kun je bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan de implementatie van cloud computing in een organisatie. Nadat je de module hebt afgerond, beschik je over basiskennis van cloud computing ten aanzien van toepassing, techniek, invloed op de organisatie en gangbare cloud computing-platforms. Ook ben je dan in staat om op basis hiervan deel te nemen aan implementaties van cloud computing.
Aan de hand van deze module kun je desgewenst het EXIN-certificaat Cloud Computing Foundation behalen.
AMBI e-CF®: Infrastructure
In deze module voer je zelfstandig IT-infrastructuurgerelateerde handelingen van lage complexiteit aan de hand van een casus of situatie uit. Denk hierbij aan het bevragen van een dataset, het herkennen van fouten in de dienstverlening en toepassen van een escalatieprocedure met behulp van voor de handeling relevante methoden en technieken, zoals SQL.
ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension
Na afronding van deze module weet je o.a. alles over:
- Inleiding testen.
- Testen binnen het ontwikkelproces.
- De verschillende fasen in een testproject.
- Testsoorten.
- Testtechnieken toepassen (foutgericht en risicogericht).
- Testmanagement: van planning tot begroting.
- Testtools.
- Inleiding agile.
- Ontwikkelen in een agile-omgeving.
- Testmethoden en -technieken binnen een agile-project.
Basis BPM
Organisaties worden zich er steeds meer van bewust dat het goed vormgeven van hun businessprocessen een competitief voordeel kan opleveren. Business process management is een kennisgebied waarin de belangrijkste elementen van management en informatietechnologie samenkomen, met als uiteindelijk doel de businessprocessen van organisaties te managen en dit management eventueel te verbeteren. Verder wordt in deze module ingezoomd op bedrijfsprocessen en de relatie met de besturing van een organisatie. Daarbij worden bedrijfsprocessen benaderd vanuit een architectuurprincipe. Dat betekent dat alle processen (afdelingen) op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) én hun onderlinge samenhang worden beschouwd. Ook de samenhang tussen processen en de bijbehorende informatiestromen en de ICT-voorzieningen wordt behandeld.
Software design
Je modelleert zelfstandig UML-diagrammen ten behoeve van objectgeörienteerd softwareontwikkeling op het Intermediate-niveau zoals vastgesteld door Object Management Group.
Agile Scrum
Deze module richt zich op Agile werken. Snel veranderende markten en vraag vergen van bedrijven dynamisch ingerichte werkprocessen en projecten. Deze manieren van werken gaan meer uit van samenwerking en gebruik van talent dan van structuur en vaste patronen en rolverdelingen. Wendbaarheid, creativiteit en pro-activiteit zijn hier de sleutelwoorden. Ofwel: Agile werken. Je leert wat de Agile-werkwijze inhoudt en verdiept je in de meest populaire variant hiervan: Scrum. Deze module is een deel van een grotere module uit de HBO-bachelor Informatica (Software engineering).
Werken onder architectuur
Werken onder architectuur biedt een grondige introductie op alle aspecten van Enterprise- en ICT-architecturen en de methodieken die er zijn voor het ontwerpen van een architectuur. Verder leer je meer over het opstellen van een Project Start Architectuur (PSA) en de verschillende soorten architectuurprincipes. Na afronding van deze module kun je een gedegen advies geven aan een organisatie met een IT vraagstuk over het met én onder architectuur werken, gebruik makend van bekende frameworks zoals TOGAF en DYA en methodieken zoals Project Start Architectuur.
Praktijkintegratie Software development – full cycle
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie. Je ontwerpt, bouwt, test en neemt een complete interactieve webapplicatie van enige complexiteit zelfstandig in productie. Dit doe je op basis van een bestaande specificaties en met behulp van standaard methoden voor ontwerpen, bouwen en testen. Hierbij maak je gebruik van je communicatieve vaardigheden.