voor
Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Volgens het UWV staat de arbeidsmarkt te springen om goed opgeleide doktersassistenten. Wil je graag als doktersassistent aan de slag? Laat je dan om- of bijscholen en start met de LOI-opleiding MBO Doktersassistent. Na twee jaar heb je een erkend MBO 4-diploma op zak en ben je helemaal klaar voor een verantwoordelijke functie in de gezondheidszorg!
Als doktersassistent help en ondersteun je de dokter in een huisartsenpraktijk of in het ziekenhuis. Je regelt niet alleen de administratie maar je handelt ook zorgvragen af en je geeft advies. Een doktersassistent moet hulpvaardig en alert zijn, goed kunnen schakelen en op betrouwbare en respectvolle wijze kunnen omgaan met vragen van patiënten.
Omscholen tot doktersassistent kan heel eenvoudig via de LOI. De erkende MBO 4-opleiding Doktersassistent duurt 24 maanden. Naast de algemene modules en de beroepsspecifieke modules, volg je verschillende keuzevakken en loop je stage. Je studeert altijd flexibel en naar keuze thuis of via LOI Klassikaal+. Inschrijven met STAP-budget? Dat kan! Met deze regeling kun je jaarlijks tot maar liefst € 1.000,- subsidie aanvragen voor je opleiding.
Ook biedt de LOI het korte MBO-programma Doktersassistent aan waarin je binnen 17 maanden alle beroepsspecifieke modules uit de erkende MBO-opleiding volgt. Een perfecte manier om in korte tijd alle vakkennis op te doen. Daarnaast kun je kiezen voor de MBO-basisopleiding Doktersassistent waarin je binnen 8 maanden 6 modules uit de volledige MBO-opleiding volgt. Op deze manier krijgt je in korte tijd een goed beeld van het beroep. Wil je na een van deze opleidingen verder leren? Dan kun je doorstromen naar de erkende MBO-opleiding. Je kunt dan vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk gelijke modules.
Je maakt kennis met het werkveld van de gezondheidszorg in het algemeen en de huisartsenpraktijk in het bijzonder. Zo leer je bijvoorbeeld over de organisatie van de gezondheidszorg, CANMEDS rollen, 1e lijns- en 2e lijnszorg, de artsenpraktijk (ook meerdere werkvelden zoals het ziekenhuis), het medisch dossier, begeleiding van patiënten, preventie zorg, ethisch en discreet handelen, voorlichting, voorlichtingsmateriaal en communicatiemiddelen.
Verder doe je medische basiskennis op en leer je medisch-technische handelingen uitvoeren. Ook leer je over behandelingen, triage en het verlenen van EHBO. Bovendien werk je aan je communicatieve en sociale vaardigheden. Je vaardigheden train je o.a. tijdens praktijkdagen.
Wil je een opleiding volgen naast een baan en een druk leven? Kies voor een opleider die begrijpt wat jij nodig hebt.
Bron: loonwijzer.nl